Tieni alkeiskurssilaisesta aktiivipelaajaksi

5 Voittajalle skumppaa

Vuosi oli 2019 ja padelia pelaava miesystäväni monesti vihjaili, että "olisi kiva jos sinäkin kävisit padelin alkeiskurssin, pitäisit siitä varmasti". Mielessäni mietin, että mikä ihme jossain urheilulajissa voisi olla niin mielenkiintoista, että sitä pitää päästä pelaamaan tuntitolkulla…joka…ikinen…päivä…? Siinähän on kaikki urheilun elementit, joista henkilökohtaisesti en välitä lainkaan, nimittäin maila, pallo ja sosiaalisuus, lisäksi pitäisi varmaan olla jotenkin urheilullinenkin.

Raahauduin PadelParkin alkeiskurssille vastentahtoisesti, sillä en keksinyt oikeasti hyvää tekosyytä olla menemättä. Kurssi oli erinomainen ja opinkin perusteet jotenkuten, mutta olisihan mailapelitaustasta, tai edes jotenkuten välttävästä peruskunnosta varmasti ollut jotain hyötyä lajin omaksumisessa. Syy joka minut ajoi uudelleen kentälle oli yrittäjä itse (Tiia Sucksdorff), joka loi niin mahtavan ilmapiirin ja edellytykset sille, että laji tosiaan sai sydämeni sykkimään.

Täysin vastoin ennakkoluulojani huomasin viihtyväni kentällä paremmin kuin hyvin. Tutustuin uusiin peliporukoihin ja kehitys perustaidoissa oli nopeaa ja luontevaa. Ostin padelkengät ja ilmoittauduin ryhmävalmennukseen. Mieheltäni sain joululahjaksi, mitäpä muutakaan, kuin oman padelmailan. Harrastus oli tullut jäädäkseen.

Hypätäänpä takaisin nykyhetkeen, eli vuoden 2021 kevääseen. Avopuoliso on osakkaana Padel Club Finland Kuninkojalla ja minä toimin meidän klubin ladyvastaavana. Pelivuorot on varattu joka ikiselle viikonpäivälle, kuukaudeksi etukäteen. Valmentajani David Lozanon kanssa treenaamme kaksi kertaa kuukaudessa, hiomme lyöntejä ja liikkumista kentällä. Käyn lisäksi kuntosalilla kolmesti viikossa kasvattamassa peruskuntoa ja lihasvoimaa padelin tueksi. Aloitin kisaamisen naisten C-sarjassa viime vuonna, en järin menestyksekkäästi, mutta kuitenkin. Jokaisesta palkkanauhasta lähtee leijonan osa padelvuoroihin ja sen oheistuotteisiin, olenhan sisimmiltäni ennen kaikkea vakaumuksellinen välineurheilija.


Alla muutama kuva, kun Martina on kentällä.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
29.01.2023