Saako kanssapelaaja neuvoa / valmentaa?

Kanssapelaajan kommentit Kanssapelaajan kommentit

Tähän alkuun esitän lukijalle toivomuksen. Aiheeseen on varmasti kaikilla oma mielipide, joten tuo se julki ja sitä kautta "me" kaikki neuvojat saamme arvokasta palautetta.

Alla ensin hiukan taustaa...

Olin tällä viikolla pelaamassa itselleni täysin tuntemattomien padelistien kanssa. Seurasin siinä pelin edetessä kanssapelaajien suorituksia ja taktisia liikkeitä. Oman pelikaverin kanssa sovittiin alkuun ylätason strategia, jota pelin edetessä hiukan tarkensin pelikaverini kanssa. Kerroin taktiikan, jota voisimme pyrkiä toteuttamaan ja se toimi hienosti. Pelikaveri toteutti sen juuri niin kuin olin toivonut. :)

Kahden voitetun erän jälkeen kysyin vastapuolella osaavatko he arvioida, miksi he hävisivät erät selvästi. Paremmat voitti ei kuitenkaan ollut se vastaus, jota olin hakemassa, vaan yksi syy oli mielestäni taktiikka. Vastustaja luovutti meile verkon oikeastaan aina, eikä pyrkinyt aktiivisesti verkolle, joten meillä oli tilanteessa kuin tilanteessa helppo tehtävä vaan laittaa pallo takaisin toiselle puolelle.

Mitä sitten tapahtui? Vaihdoimme pareja, mutta mielestäni pelin taso nousi selvästi. Verkolla tämäkin peli ratkaistaan ja kun molemmat osapuolet pyrkivät pääsemään verkolle ja pitämään asemansa siinä oli vuorossa paljon pidempiä ralleja ja taktisesti reilusti parempaa padelia.

Nyt päästään sitten asiaan. 

Mitä sinä olet mieltä siitä, että vastustaja tai pelikaveri antaa sinulle kesken pelin neuvoja kuinka peliä pitäisi pelata? Tässä on tietysti eroja kuinka palaute annetaan, mutta ainakin minulla on tästä hyviä kokemuksia molemmin puolin. Myös minä olen saanut kanssapelaajilta hyviä neuvoja. Ainakin minä koen asian niin, että pelissäni on vielä reilusti parannettavaa ja jos joku viitsii sitä osaltaan parantaa otan neuvot mielelläni vastaan. Olen tosin saanut myös neuvoja, joissa mielestäni ei ole mitään järkeä ja silloin tilanne pan paljon vaikeampi.

Mutta kommentoi alle mitä mieltä sinä olet? Onko kommentointi/valmentaminen ok vai kyseessä ei olisi ammattivalmentaja? Oletko sinä saanut hyviä vinkkejä?

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
09.12.2022