Pyörähdystekniikka (Giro en Pared de Fondo)

Pyörähdystekniikka Pyörähdystekniikka

Rutinoituneen puolustuspelaajan tunnistaa padelissa melko nopeasti taidosta pyörähtää palloa seuraten takaseinäpompuissa. Mitä korkeammalle tasolle padelissa mennään, sitä enemmän tätä tekniikkaa näkee käytettävän, koska hyvät puolustuspelaajat eivät halua luopua hyvästä tasapainostaan lyönnin jälkeen eivätkä optimaalisesta puolustusasemastaan lähellä kulmaa. 

Tämä lyönti tulisi hallita seuraavissa tilanteissa (esimerkkinä B-ruutu/rystykulma, A-ruudusta peilikuvana)
  • Seisot kulmassa ja vastustajan lyönti tulee poikki kentän siten, että takaseinäpomppu osuu kulman sekä ensimmäisen takaseinän pystypalkin väliin. Jos lähdet tässä kohtaa pakittamaan kohti sivuseinää hakemaan lyöntiä kämmenelle, tulee pallo pompusta suoraan syliisi, eikä sitä ole mahdollista lyödä muutoin kuin contra-paredina takaseinän kautta. Siksi tämä lyönti pitää lyödä rystyltä sivuseinän vierestä seuraten palloa pyörähtämällä.
  • Seisot keskemmällä takana ja pallo tulee suuressa kulmassa takaseinään nähden osuen takaseinään samassa kohtaa kuin missä itse seisot. Sen sijaan että ottaisit useamman nopean sivuttaisaskeleen voit kaikessa rauhassa kääntyä paikallasi pallon mukana.
  • Doble-pared (tuplaseinäpomppu) sivuseinästä takaseinään suuressa tulokulmassa ja vauhdilla – jos haluat ottaa tämän rystylyöntinä pakittamalla, joudut tulemaan seisomaan lähes pelikaverisi kenttäpuoliskolle jättäen oman kulmasi täysin tyhjäksi. Rystykulmassa seistessäsi nämä lyönnit pitää siis ottaa kämmeneltä pyörähtämällä.
  Pyörähdystekniikassa tulee keskittyä kolmeen asiaan:
  • Pyörähtäminen tulee tehdä pienin askelin. Koska pallon lyöntikohtaa on vaikea tarkkaan arvioida ja tämän lyönnin ajoitus on muutenkin vaikea, tulisi palloa seurata siten, että se pysyy suurinpiirtein samassa kohtaa mailaan nähden koko pyörähdyksen ajan.
  • Maila tulee viedä heti pyörähdyksen alussa taakse, sillä lyönnin ajoittamisen hankaluus ei mahdollista backswingiä kesken pyörähdyksen.
  • Pallon osumakohta tulee olla selvästi vartalon etupuolella

  Oheisella videolla on tämän lyönnin opettelu purettu kätevästi osiin:

  Pelissä kannattaa myös huomioda,osaako vastustajasi tämän kyseisen puolustustekniikan. Jos ei, niin lento- ja iskulyöntejä kannattaa alkaa tähdätä 1-2 metrin päähän kulmasta, jolloin pallojen puolustaminen sivuttaisuunnassa pakittamalla käy työlääksi. 

  Padel-ohjaajalle ultimate-pallokoppahaaste on antaa kopasta laadukkaita doble-pared-palloja, joista tätä lyöntiä voi harjoitella. Pyörähdystekniikkaa harjoitellessa menee pääkoppa melko nopeasti pyörälle, joten pallokopan 75:llä pallolla tuskin tulee aloittelijalle 75:ttä kappaletta onnistuneita suorituksia.

  Siirryttäessä kilpatasolle lisää tämän tekniikan herkullisuutta vastustajien lyömät kierteet - etenkin sivukierre lisää vaikeusastetta merkittävästi. Mielestäni itseään voi tituleerata kohtuulliseksi padelistiksi viimeistään siinä vaiheessa, kun osaa puolustaa varmasti ja rauhallisesti vasenkätisen lyömän doble-pared viboran pyörähdystekniikalla.


  Kirjoitus on julkaisu alunperin 04.10.2018 osoitteessa http://padelisti.blogspot.com/2018/10/pyorahdystekniikka-giro-en-pared-de.html

  Syötä teksti tähän...

  Ala-/sivukierreisku Vibora
  WPT Swedish Padel Open

  Samanlaiset artikkelit

  Hyväksymällä sallit pääsyn kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun https://padelisti.fi/