Padelin jatkokurssi Wienissä

Suomalaiset pelurit punaisissa Suomalaiset pelurit punaisissa

Edellisessä kirjoituksessa kerroin meidän ensimmäisestä padelkurssista Madridissa. Koska meillä oli siitä niin hyvät kokemukset päätimme jo reissun aikana, että tämä ei jää tähän. Talvella 2020 pimeään aikaan päätimme, että nyt on aika taas lähteä reissuun ja kohteeksi valikoitui Wien, koska valmentajamme oli sinne muuttanut. Wien on hieno kaupunki, joten miksi ei?

Aikataulujen vuoksi reissuun lähti hiukan eri miehitys kuin viimeksi. Sasun tilalle tuli Matti, hyvä padelin peluri hänkin. Olimme kaikki tuttuja toisillemme, joten uskaltauduimme ottamaan ison kimppakämpän airbnb:stä. Mutta nyt asiaan...

Lähtö Wieniin oli iltapäivällä Helsingin lentokentältä ja koneessa ei ollut mahdollista ryypätä ja rällästellä, koska lentokentällä valmentajamme Jose oli meitä vastassa ja ajoimme sieltä suoraan kentälle kahden tunnin treeneihin! Ensiksi Jose katsoi, miten lyöntimme olivat kehittyneet viimeisen 10 kuukauden aikana ja pienen pientä edistystä oli onneksi tapahtunut! :) Jose otti väsyneistä matkustajista viimeisetkin voimat pois. Heti lämmittelyn jälkeen treeni, jossa lyödään lentolyönti ja toinen lyö lobbyn taakse ja tulee verkolla ja äsken verkolla ollut lyö takaseinästä palautuneen pallon verkkomiehelle ja odottaa, että se tulee takaisin ja nousee itse takaisin verkolle. Siitä sitten jatkettiin muilla tehokkaikka harjoituksilla...Väsyneinä miehinä laahustimme treenien jälkeen autoon (kello oli tällöin 22.30) ja siitä sitten katsomaan meidän majoitusta. Asunto osoittautui erittäin isoksi ja jokaiselle löytyi oma huone. Sitten vaan ulos ja metsästämään läheltä jotakin hyvää ruokailupaikkaa. Koska kello oli jo erittäin paljon, otimme ravitsevat kebabit lähikioskista :) Vatsa täynnä oli hyvä siirtyä nukkumaan ja odottamaan seuraavan päivän treenejä.

Hyvä treenipaikka

Seuraavana aamuna Jose tuli taas meitä hakemaan ja menimme samaan paikkaan kun edellisenä iltana. Nyt oli vuorossa Bande ja Vibora lyönnit sekä yksi padelin perusideoista. Pyrimme saamaan vastustajan liikkumaan verkon ja takaseinän välillä useita kertoja pallon aikana, lopulta vastustajalle tulee väsy on todennäköisyys virheen tekemiseen kasvaa. Harjoituksessa tuli hyvin esille, että olemme tennistaustan vuoksi hyviä verkolla, mutta puolustuspelaaminen ei ole samalla tasolla ja siellä päässä teimme paljon "helppoja" virheitä. Treenit kuitenkin lisäsivät jälleen kerran meidän ymmärrystä pelistä ja sitä kautta harjoitus oli erinomainen. Tätä harjoitusta teemme edelleen säännöllisesti ja sitä voi tehdä myös helposti kahdestaan.

Treenien jälkeen taas takaisin kämpille ja sieltä sitten kohti ravintolaa ja sieltä sitten takaisin päivälevolle. Viiden aikaan olisi tarkoitus pelata paikallisten kanssa harjoitusotteluita. Erinäköisiä ja -kokoisia kavereita oli taas vastassa, mutta huolimatta vastustajista oli kyyti usein kylmää. Oli hyviä palloralleja, mutta lopuksi meidän puolella tehtii virhe. Vielä ei ole malttia rakentaa pistettä vaan ratkaisua yritetään aivan liian aikaisin. Tappioista huolimatta, meillä oli hyviä otteluita ja kahden tunnit pelit saivat energiavarastot tyhjenemään. Onneksi paikallisessa hallissa sai otettua ohrapirtelöt palautusjuomiksi ja samalla vielä tutustuttiin uusiin padel kavereihin :)

Sunnuntai aamuna eli reissun kolmantena päivänä alkoi jo pelureilla pelimäärä hiukan tuntumaan...Aamulla oli kireyttä ja kolotusta useassa eri paikassa, mutta kyllä se siitä helpotti kun hiukan alkoi liikkumaan. Tällä kertaa menimme uuteen paikkaan treeneihin. Fasiliteetit tuntuivat Wienissä olevan erinomaisessa kunnossa, myös tässä paikassa. Valmentajan opastuksella kävimme eri lyöntejä ja tilanteita läpi, joissa hän oli eilen huomannut meidän tekevän virheitä tai vääriä lyöntivalintoja. Seuraavaksi hän sitten julkaisi melkoisen pommin. Iltapäivällä siellä alkaa viralliset kilpailut joihin meidät oli jo ilmoitettu. Vastustajina jopa muutama Itävallan maajoukkue peluri :) Eli mei muuta kuin äkkiä taas syömään ja sitten lepäämään ja kerämään voimia iltapäivän peleihin.

Pelit näyttivät meille hyvin missä olemme. Puolustuspeliä pitää vielä merkittävästi parantaa ja helppojen virheidän määrää pitää pienentää merkittävästi. Monesti virhe syntyy siitä, kun yritämme liian vaikeaa lyöntiä ja tappaa palloa, vaikka pallo pitäisi vaan palauttaa varmasti ja odottaa parempaa paikkaa. Loppujen lopuksi Janne ja Jukka sai voitettua yhden ottelun, eli paljon ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa näistä peleistä. Kirjoituksen ensimmäisessä kuvassa oikessa reunassa oleva valmentajamme Jose ja hänen kaverinsa Chris (vasemmassa reunassa) pystyivät voittamaan turnauksen tiukassa ja tasaisessa 3 erän finaalissa.

Viimeisenä päivänä meillä oli vielä aamutreenit ja sen jälkeen olisi nähtävyyksien aika. Jose piti meille todella vaativat treenit ja niissä mentiin eteen ja taakse oikein vauhdilla. Hän ei ollut tyytyväinen meidän edellispäivän suorituksiin ja keskustelimme vielä hiukan peleistä ja miten jatkossa peleissä pitäisi pelata.

Wienissä oli paljon näyttäviä vanhoja rakennuksia
Kuten Wienissä vierailleet tietävät on siellä erittäin paljon katsottavaa ja kaikkea ei saatu puolikkaan päivän aikana katsottua, mutta kaupunki on upea turistibussilla näimme kuitenkin hyvin paljon nähtävyyksiä. Kuten edellinen Madridinkin reissu oli tämä todella mukava reissu eikä varmasti jää viimeiseksi. Taas saimme uusia padel ystäviä ja toivottavasti vielä pelaamme heidän kanssaan jossain päin Eurooppaa. Suosittelen kaikille lämpimästi padelreissuja! Hyvällä kaveriporukalla vaan liikkeelle! Hyvää ruokaa ja juomaa ehdittiin aina pelien jälkeen nauttia ja hyviä makuelämyksiä oli useita.

Reissu oli tammikuun lopussa 2020 eli hiukan yli vuosi sitten. Koronan takia viime syksyn reissu peruttiin ja heti kun tilanne muuttuu turvallisemmaksi lähdemme kyllä kohti uutta kohdetta!
Haastattelu: Jose Solano, Padelin Nick Bollettieri
Padelia opettelemassa Madridissa

Samanlaiset artikkelit

Hyväksymällä sallit pääsyn kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun https://padelisti.fi/