Padelia opettelemassa Madridissa

Jose klubilla Jose klubilla

Vuosia tennistä yhdessä pelannut ryhmä oli tutustunut padeliin muutaman kerran Myllypurossa ja into oppia lisää pelistä oli suuri. Myös poikien pelireissuja oli ollut viimeaikoina vähän, joten päätimme lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lähdemme Espanjaan kevätreissulle ja samalla opitaan ja pelataan padelia.

Ensimmäiseksi piti tietysti löytää valmentaja, joka puhuu hyvin Englantia ja tämä olikin yllätävän iso haaste. Saimme paljon kontakteja, mutta kommunikointi heidän kanssaan oli hyvin vaikeaa ja päätimme jatkaa etsintää. Lopuksi Janne löysi kaverin, jolla oli englanti hyvin hallussa. Kaverin nimi oli Jose Landeta ja kuten myöhemmin ilmeni, kaveri paljastui todelliseksi löydöksi. Hänellä on mielenkiintoinen konsepti. Padelin pelaajat valitsevat itselleen mukavan lomakohteen ja hän tulee sinne opettamaan padelia, aivan mahtavaa!

Etukäteen Joselle ilmoitettiin, että suomesta tulee entisiä A-luokan tenniksen pelaajia, jotka ovat kuitenkin padelissa aivan aloittelijoita. Padel kentälle kun Madridissa päästiin, iski kylmä totuus vasten kasvoja, olimme todellakin aivan aloittelijoita. Josen opissa tunti tunnilta ja treeni treeniltä aloimme kuitenkin päästä pikku hiljaa kiinni, kuinka pallo seinästä pomppaa ja mihin pitää asettua ja miten kulmissa pitää pyöriä. Peruslyönnit ja lentolyönnit pystyimme nyt ohittamaan, koska tennistaustan vuoksi ne olivat rittävällä tasolla. 

Aikataulu oli tiukka ja vahvasti urheilupainoitteinen. Aamupäivällä yhdet kahden tunnin treenit. Treeneistä kämpälle suihkuun ja siitä sitten syömään. Pieni ruokalepo ja sitten kohti harjoituspelejä. Jose oli pyytänyt kavereitaan pelaamaan kanssamme ja saimme huomata, että kaverit jotka eivät padelia aktiivisesti pelanneet, olivat meille erittäin hyviä vastustajia. Turpiin tuli ja nälkä treenaamiseen vaan kasvoi entisestään. Harjoituspelien jälkeen taas suihkuun ja sieltä suoraan ravintolaan syömään. 


Huhtikuun lopussa oli jo sopivan lämmintä pelata ulkona
Joka päivä treenasimme jotakin uutta ja kertasimme vanhaa. Iltaisin vielä keskustelimme ja kertasimme kenellä mikäkin lyönti oli toiminut parhaiten. Usein kärjessä oli samat tutut nimet, mutta jätetään ne nyt tässä kertomatta ;).
Koko viiden päivän reissun aikana kävimme pelaamassa neljällä eri kentällä, kuvissa näkyvä klubi oli ehdottomasti hienoin (tuli mieleen Kaarinan Aktia areena), mutta kaikki kentät olivat hyviä. Toivottavasti myös meillä täällä Suomessa jossain välissä saamme hienoja uusia klubeja.

Reissu oli kokonaisuudessaan hyvin antoisa. Lomamatkasta (makoilua lämpimässä) se oli kaukana, koska fyysinen rasitus nousi niin suureksi, mutta hauskaa oli. Tapasimme erittäin hyvän valmentajan, jonka luokse tulemme menemään myös jatkossa. Matkan viimeisenä päivänä ehdimme myös viettää puoli päivää Madridissa ja näimme paljon turistikohteita...

Mitä me sitten opimme?

  • Padel ei ole tennistä! Padelissa lyödään paljon hiljaisia lyöntejä, kovilla lyönneillä pallo pompautetaan ulos, puolikovia lyöntejä ei ole!
  • Padelissa kannattaa opetella perusteet valmentajan johdolla, peli paranee ja pelaaminen muuttuu entistä mukavammaksi
  • Seuraa palloa tarkasti katseella ja muista liikkua samalla. Odota, että pallo pomppaa ulos seinästä ja lyö vasta sitten
  • Hyvät pelaajat tekevät todella vähän virheitä (eli me emme ole vielä hyviä pelaajia)


Padelistit Madridissa
Tämä reissu tehtiin huhtikuun lopussa vuonna 2019. Seuraava vuorossa Wien, siitä juttu piakkoin.
Padelin jatkokurssi Wienissä
Bandeja, Vibora, Remate, Hook ja mitä näitä nyt ol...

Samanlaiset artikkelit

Hyväksymällä sallit pääsyn kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun https://padelisti.fi/