Padelreissu Fuengirolassa

Reissussa olleet pelurit valmentaja Jesuksen kanssa Reissussa olleet pelurit valmentaja Jesuksen kanssa

Koronan vuoksi on ulkomaan reissut ollut pitkään pannassa, mutta nyt päätimme kavereiden kanssa "ottaa harkitun riskin" ja lähteä Fugeen treenaamaan padelia. Varattiin jo etukäteen jokaiselle arkipäivälle 1-2 valmennusta ja sitten vielä pelejä päälle paikallisten pelureiden kanssa. Tiedossa oli siten erittäin kova ja intensiivinen reissu. Todellisuudessa kahdeksaan päivään mahtui pelurista riippuen 11 tai 13 treeniä/peliä. Neljän pelurin keski-ikä oli noin 45-vuotta, joten suoritus oli ihan kiitettävä (ainakin meidän mielestä)!

Mitä me sitten reissussa tehtiin?

Matkustimme Fugeen sunnuntaina ja lähdettiin pois seuraavan viikon maanantaina, eli kokonaisuudessaan olimme paikan päällä 8 päivää. Aamupäivällä oli aina treenit 10-12 välisenä aikana. Ne toteutettiin niin, että ensin meni kaksi peluria tunnin treeniin ja sen jälkeen loput kaksi. Treeneissä keskityttiin paljon tekniikkaan. Valmentaja oli suurimman osan ajasta Jesus "Jeesus" Marquet Ojeda. Hän oli erinomainen koutsi ja tiedän, että moni muukin suomalainen on ollut hänen opissaan. Hän on käynyt myös muutaman kerran Suomessa valmentamassa ja näiden asioiden seurauksena hän osaa muutaman sanan suomea. Oli hauskaa kun huonon suorituksen jälkeen tuli välillä kommentti: "Paska" tai "Ihan oikeesti". Itse henkilökohtaisesti arvostin eniten sitä, että hän osasi näyttää miten teen liikkeen väärin ja miten sitä pitäisi muuttaa, jotta päästäisiin haluttuun lopputulokseen.

Tekniikkatunneilla käytiin kaikki lyönnit läpi jotka halusimme käydä ja esimerkiksi Viboraa ja Bandejaa opeteltiin useampaan otteeseen. Jokaiseen lyöntiin löytyi kehittämiskohteita joten myös siltä osin reissu oli hyvä. Nyt pitää vaan muistaa Jesuksen oppien mukaan treenailla myös kotimaassa, että uudet opit eivät unohdu!

Treenien jälkeen lounas ja lounaan jälkeen oli vuorossa töitä/lepoa. Seuraavat treenit olivat sitten 17-19 välisenä aikana (4 päivänä). Silloin konsepti oli hiukan erilainen. Silloin kaikki 4 peluria oli kentällä ja pääpaino oli harjoitteissa, jossa keskityttiin enemmän pelin strategiaan. Nämä harjoitukset avasivat silmämme totaalisesti. Olemme mielestämme pelanneet ennenkin viisaasti, mutta harjoitukset osoittivat toisin. Pelkästään nämä sessiot vievät peliämme eteenpäin ja uskon, että moni tiukka peli alkaa kääntymään kotiinpäin.

Alla olevassa kuvassa oli meidän viikon toinen koutsi. Gabi oli kanssa huippu koutsi ja hänen johdollaan vedettiin muutamat fyysisesti tiukimmat treenit. Yhteen treeniin kuului se, että kun toinen teki lyöntejä niin toinen nojasi sivuseinään reidet 90 asteen kulmassa. Ei ollut pidemmän päälle kovin kevyttä :)

Gabriel Fraile Fernandez toimi parin päivän aikan meidän koutsina (keskellä)
Janne ja Ville voittivat niukasti paikalliset valmentajat

Yllä olevassa kuvassa näkyy hienosti taustalla klubin hienot maisemat. Klubi oli Club Cerrado del Aguila.

Suosittelemme lämpimästi!

Lauantaina oli ensimmäinen vapaapäivä ja se ei tullut yhtään liian myöhään....Silloin hiukan ajelimme rannikolla ja ihailimme paikkoja.

Lepopäivän jälkeen sunnuntaina olimme sitten täynnä virtaa ja otimme matseja paikallisia vastustajia vastaan. Tällä kertaa voitimme heidät, mutta hyvät ja tiukat ottelut meillä oli.

Simo ja Jukka vs. Espanjan vastustajat
Ville ja Janne vs. Espanjan vastustajat
Jukka ja Simo vs. team Spain-Denmark

Maanantaina oli sitten vielä viimeiset treenit ja klubin ja valmentajien hyvästely. Viikko oli rankka, mutta erittäin antoisa. Suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat parantaa peliään. Treenejä voi olla vähemmän tai enemmän, miten kukakin haluaa. Yllä olevassa kuvassa oleva tanskalainen kaveri tekee Fugeen viikkojen reissuja ja treenaa koutsin kanssa lähes joka päivä.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
29.01.2023

Samanlaiset artikkelit